top of page

Wil jij ook die rommel in huis wegtoveren?

Wie verlangt er niet naar een huis dat rust ademt en waar elke hoek uitnodigt tot ontspanning? Hoewel ik geen tovenaar ben, deel ik graag mijn vijf magische tips om rondzwervende spullen en rommel in huis te verminderen.


 1. Opruimen!


Doe spullen die weg mogen ook écht weg!

  • Kookgerei dat nooit het daglicht ziet? 

  • Boeken die je al gelezen hebt en niet opnieuw leest? 

  • Kleren in je kast die al een jaar niet zijn gedragen? 

  • Elektronica waarvan je niet eens meer weet waarvoor het dient? 

  • Speelgoed waar de kinderen te oud voor zijn? 

Geef deze items een tweede leven, en maak ruimte voor wat je echt gebruikt en waar je blij van wordt. Zo transformeer je niet alleen je ruimte, maar geef je ook spullen een nieuwe betekenis.
2. Vaste plaats


Misschien wel de belangrijkste regel: alles heeft zijn vaste plaats! Een snelle en effectieve manier om chaos te vermijden, is door alles na gebruik onmiddellijk terug te zetten waar het hoort, op zijn plaats. Dit voorkomt niet alleen rondslingerende spullen, maar maakt ook opruimen een fluitje van een cent.

 

Als je iets nodig hebt wat geen eigen plek heeft of wat niet terug geplaatst wordt, dan wordt het zoeken en jezelf afvragen waar je dat in hemelsnaam voor het laatst hebt gebruikt! Gedaan met "Schat, waar heb ik mijn sleutels gelaten?" en "Mama, waar zijn mijn voetbal-kousen?". Geen gestress, gezucht of tijdverspilling meer. Een slimme organisatie staat nu één-nul voor.3. De JUISTE plaats


Het is essentieel dat spullen op de juiste plek worden opgeborgen. Spullen die je regelmatig gebruikt, moeten binnen handbereik liggen, in de juiste kamer én makkelijk te nemen zijn (zie

onze vierde tip!).  Een lepel om in de kookpot te roeren voor het potje gaat overkoken, neem je liefst in de lade naast de kookplaat en niet in de vitrinekast in de eetkamer. En spullen voor het ontbijt staan bij de ontbijthoek en niet in de kelder of badkamer. 4. Snel & simpel


De gouden regel voor een geordende ruimte: maak het opruimen simpel en snel! 

 

Spullen die regelmatig gebruikt worden moeten makkelijk op te ruimen zijn. Als je eerst het het halve huis door moet, om daarna eerst 5 andere dingen aan de kant te zetten en dan nog een doosje te openen, dan is de kans groot dat het voorwerp niet opgeruimd wordt. Maak opruimen dus zo eenvoudig mogelijk.5. Meer leggers in de kast


Wist je dat kasten vaak maar voor 60% benut worden? 

De truc? Zorg voor voldoende leggers! Als je kasten opent, zie je vaak grote lege ruimtes tussen de spullen. Dat is verspilde ruimte die je kunt transformeren! Zorg dus voor extra leggers zodat je de hoogte van de kast volledig kan benutten. Op die manier creëer je niet alleen meer opbergruimte, maar behoud je ook het overzicht. Een geordende kast = een gelukkige jij! Tip:  een legger te veel of een ongebruikte legger? Deze kan je op de bodem van de kast leggen. Wijzigt het gebruik of de indeling van de kast, dan kan je de legger gebruiken.
Een voorbeeldje...


De computerkast, één van mijn favoriete kasten om op te ruimen! Ja, ik word blij van het resultaat van een opgeruimde kast! Het brengt rust in huis én in mijn hoofd. 

Hoe gaan we aan de slag met deze kast?

  1. Weg met kapotte koptelefoons of laders!Het eerste gebod: als het kapot is, moet het weg! Iets dat niet meer gebruikt kan worden, ligt alleen maar in de weg en neemt ruimte in die je beter aan andere spullen besteed.

  2. Chaos van Opladers? Niet Hier!Geef elke oplader een vaste plek, of het nu in een handig mandje is of in een speciale vakkenkast. Zo voorkom je een wirwar van snoeren en heb je alles binnen handbereik.

  3. Ieder zijn/haar eigen legger!Maak het nemen en terugplaatsen van laptops en accessoires een fluitje van een cent door iedereen zijn eigen legger te geven. Zo voorkom je dat de verkeerde lader wordt meegenomen naar het werk en vermijd je een kluwen van kabels.

  4. Meer leggers, minder problemen!Voorzie voldoende leggers in de kast om een georganiseerd geheel te behouden. Dicht op elkaar geplaatste leggers creëren smalle nissen voor elke laptop en bijbehorende accessoires. Voorkom een overvloed aan spullen en bescherm delicate items tegen krassen. 

Met deze gouden regels wordt jouw "Computerkast" een oase van orde en efficiëntie. Want laten we eerlijk zijn, een opgeruimde kast brengt een glimlach op ieders gezicht!Wil jij samen op pad doorheen het interieurlandschap of heb je vragen voor mij? Neem vrijblijvend contact op!

Comentarios


bottom of page