top of page

De meerwaarde van een interieur architect.

Veel mensen die bouwen of verbouwen vragen het zich af. Lees er hier meer over!


 


Wat is de meerwaarde van een interieurarchitect?

Is het ongrijpbare luxe, enkel weggelegd voor de happy few?

Veel mensen die gaan (ver-) bouwen vragen het zich af.


1. Ruimte en gebruiker


Eerst even dit: een interieurarchitect en interieurstylist worden vaak in één adem genoemd,

maar hun diensten zijn essentieel verschillend.


Een stylist zorgt voor aankleding en buigt zich vooral over zaken zoals kleurgebruik en accessoiers.


Een interieurarchitect gaat verder dan dat, als een leefbaarheids-expert of interieurpsycholoog, rekening houdend met de functie van elke ruimte en de leefbaarheid ervan. De interactie tussen de ruimte en de gebruiker staat centraal. Van doordachte indelingen tot optimale benutting van elke vierkante centimeter, van slimme oplossingen tot originele interieurideeën.
2. Te duur?


Een interieurarchitect duur? Nee hoor!


Een interieurarchitect inhuren bespaart je van kostbare fouten en eindeloos twijfelen. Door proactief na te denken over je interieurinrichting sta je beter voorbereid in het traject en hoef je geen overhaaste beslissingen te nemen. Hierdoor verklein je de kans op verkeerde (en dure!) keuzes of fouten die later hersteld of opnieuw gemaakt moeten worden. Door te investeren in de expertise van een interieurarchitect, leg je een stevige basis voor een interieur dat niet alleen mooi is, maar ook functioneel en duurzaam.3. En de sfeer dan?


Is het uitzicht en de esthetiek dan niet belangrijk? Tuurlijk wel! 


Eerst leggen we een goede basis en daarna kijken we verder, naar materialen, texturen en kleuren, naar sfeer en uitstraling van een ruimte. Een interieurarchitect gidst jou doorheen het interieurlandschap en is een onafhankelijk aanspreekpunt in het labyrint van keuzes. De interieurarchitect stemt alle verschillende elementen af op elkaar, zodat er eenheid heerst in jouw interieur, rekening houdend met de bewoner(s) en hun wensen. Voor een gezin met kleine kinderen zullen er bijvoorbeeld andere materialen geadviseerd worden dan voor een winkel in het luxe-segment.4. De juiste formule


Bij Studio cacao bieden we verschillende formules aan om aan jouw specifieke wensen te voldoen. Of je nu wilt sparren over interieur dilemma's, op zoek bent naar advies voor een totale make-over of ontwerpen wilt laten maken voor maatwerk, wij hebben de perfecte oplossing voor jou.

Bij Studio Cacao geloven we in flexibiliteit en stapsgewijs werken aan jouw droominterieur. Je hoeft niet alles in één keer te beslissen. Begin met een inspirerend gesprek of een boost van jouw (ver)bouw-plannen) en deel je dilemma's. Werk op jouw tempo, stap voor stap. Nood aan extra plannen of uitwerking van maatwerk, dat kan! Ook als twijfels opkomen tijdens de uitvoering, zijn we jouw onafhankelijke stok achter de deur met onze Project Ondersteuning of staan we klaar voor een Interieur Babbel. Zo maken we samen van jouw interieurtraject een vlotte en plezierige reis!

Wil jij samen op pad doorheen het interieurlandschap of heb je vragen voor mij? Neem vrijblijvend contact op!

Comments


bottom of page