top of page

Adviesgesprek

In eerste instantie klopten Tim en Greet aan bij Studio Cacao voor een adviesgesprek. Ze waren bezig met het finaliseren van de plannen voor hun nieuwe woonst. Samen hebben we ons over de plannen gebogen en het verhaal bekeken van binnen uit, vanuit het dagdagelijkse gebruik en de gewenste sfeer. Op basis hiervan zijn er nog een aantal aanpassingen doorgevoerd, en konden ze met een gerust hart begin aan hun mooie project!

Ontwerp op maat : leefruimte

De woning heeft een grote, open leefruimte welke plaats moet bieden aan een zithoek met tv en haard, een eetkamer en een multifunctionele bureau. Tim en Greet kregen geen zicht op de indeling van deze ruimte en schakelden onze hulp in voor de verdere uitwerking hiervan. 

Door een half hoog muurtje te maken, zorgen we er voor dat de 'rommel' op de bureau niet zichtbaar is, maar dat er wel contact blijft met de leefruimte. Het hoge gedeelte creëert een zone om in alle rust te werken en geeft tegelijkertijd wat extra knusheid aan de eetkamer. Aangezien er niet veel vrije muren zijn door de grote ramen, is dit meteen een leuke plek voor een mooi werk of wat foto's. In de leefruimte is het fijn om wat persoonlijkheid en sfeer te kunnen brengen. Een extra leeshoekje, een lange bureau en voldoende kastruimte maken van deze bureau een functionele, sfeervolle en leefbare plek in huis.

Daarnaast zijn we eilandjes gaan creëeren, voor een grote lamp te voorzien boven de eettafel en een tapijt te leggen onder de zithoek. Zo behouden we de mooie ruimtelijkheid die hier voorhanden is, en zorgen we tegelijkertijd voor een gezellige en huiselijke sfeer.

Ontwerp op maat: badkamer

Het volgende wat aan bod kwam, is de badkamer van Tim en Greet. Als je start met een nieuwbouw of verbouwing, is het belangrijk dat de technieken op de juiste plaats voorzien worden, zoals aan- en afvoer van water. Daarom gingen we ook met deze ruimte tijdig aan de slag!

 

 

Voor de badkamer wensten Tim en Greet een rustgevende sfeer, een luxueus gevoel, een plaats om volledig tot rust te komen na een harde werkdag. 

Het bad is een echte eye-catcher geworden, met de sfeervolle tegelwand met indirecte verlichting. In deze wand hebben we een ondiep kastje ingewerkt, als alternatief op de spiegelkast. Een functioneel kastje voor al die kleine spullen op de badkamer en een speelse doorbreking in de wand. Op deze manier konden we ook het badkamermeubel heel strak uitwerken. Een top resultaat!

bottom of page