top of page

Openheid vs privacy

Joris en Anne waren reeds gestart met de bouw van hun droomwoning. Een strakke, moderne betonbouw met mooie open ruimtes. Er waren echter nog een paar moeilijke knopen om door te hakken en wat twijfels over de indeling. 

Eerst hebben we ons gebogen over de indeling van de kelderruimte. In deze ruimte hebben we enerzijds-technieken en berging. Anderzijds is dit dé ontspanningsruimte van de bouwheren, met een slaapkamer, dressing en badkamer. We zijn samen op zoek gegaan naar de juiste verhouding tussen openheid en privacy. 

Door een sas te maken met glaswanden, behouden we de openheid, maar maken we een duidelijke afscheiding van de privé zone. Verder ebben we gewerkt met verborgen schuifdeuren. Zo kunnen de bewoners kiezen voor veel openheid of meer privacy. Daarnaast houden we rekening met de verduistering en voorzien we raam-bekleding bij de raampartij naast het bed en de grote ramen in de gevels. 

Leefruimte

Voor de uitwerking van de keuken waren Joris en Anne al eens langs geweest bij een keukenbouwer. Maar ze waren nog niet helemaal overtuigd. Dus ik mocht mijn visie geven op hun leefkeuken, het hart van de woning. 

In plaats van één lange strakke kastenwand hebben we de keuken iets speelser gemaakt. Een legplank onder de terugspringende hangkasten, een open nisje in het eiland en het werkblad dat doorloopt in de zijwand zorgen ervoor dat er meer dynamiek in het keukenontwerp zit. Ook hebben we een familiestuk geïntegreerd in deze centrale plaats in huis, namelijk de design hanglampen boven het eiland. Het donkere hout in combinatie met het lichte betonlook werkblad is een warme, eigentijdse combinatie. Deze stijl hebben we doorgestrokken doorheen heel deze verdieping. Met uitzondering van de bureau. Deze heeft een luxueuze Engelse stijl gekregen, met de chique Chesterfield bank als eye-catcher.

Stijlen combineren

Joris en Anne hadden een vol Pinterest bord met mooie sfeerbeelden. Ze houden zowel van de industriële stijl als van vintage elementen, alsook van een luxueuze Engelse stijl voor de bureau. Maar hoe moesten ze dit combineren in hun nieuwe woning? 

De industriële stijl hebben we aangehouden als basis. De zwart, wit en grijze tinten worden gecombineerd met het donkere hout. We gebruiken de kenmerkende elementen zoals een betonvloer, zwart metaal met gelijnd glas en opbouw verlichting. Een vintage tintje past hier perfect bij! Het typische warme vintage hout, een vintage lamp of fauteuil en planten met grote bladeren. Het brengt extra sfeer en gezelligheid in deze woning. 

De Engelse stijl passen we enkel toe in de bureau. Dit is een afzonderlijke ruimte, dus dat kan perfect. Het kan ook leuk zijn om eens een andere sfeer te ervaren in huis. Door te kiezen voor donkere kasten, een plant met grote bladeren en de vintage Chesterfield zorgen we ervoor dat de stiljen toch met elkaar verbonden blijven.

bottom of page