top of page

Een uitdaging

Wendy en Wim contacteerden Studio Cacao voor een nieuwe visie op hun keuken. Ze waren reeds bij keukenbouwers geweest, maar vroegen zich af of er meer uit hun ruimte te halen was.

Het is een uitdagende ruimte, met een schuine wand, grote glaspartijen en 2 binnendeuren. Ik ga graag

aan de slag met dergelijke projecten! Out of the box denken, puzzelen, schuiven en draaien tot alles op

zijn plaats valt. En het resultaat mag er zijn!

Maatwerk

Na een voorstudie op basis van grondplannen, hebben we deze opstelling verder uitgewerkt. De 2 binnen-deuren zijn weggewerkt in de achterwand. Ook is er een open nis voorzien voor de koffiezet, de post en andere kleine spullen die dagelijks gebruikt worden. Het grote keukeneiland heeft een verspringende blok, die zorgt voor de aansluiting op de trap. Echt maatwerk dus! Veel kast-ruimte, veel werkblad, veel gezelligheid. Deze leef-keuken wordt het hart van de woning en is dé ontmoetingsplaats van het gezin. 

Look & feel

We zijn ook aan de slag gegaan met de look & feel van de hele leefruimte. Tijdens een advies-sessie zijn we dieper ingegaan op de eetkamer en zithoek. Een paar kleine aanpassingen, zoals de positie van de zetel, het doortrekken van bepaalde materialen en de bespreking van de raambekleding zorgen voor één sfeer in deze open leefruimte. We maakten een moodboard, welke richting geeft bij de materiaalkeuze van de keuken alsook voor de aankoop van nieuwe meubelen of accessoires. 

Deze eigentijdse combinatie van zachte, warme grijstinten, donker hout en warte accenten vormt de basis van deze gezellige leefruimte. Daarnaast is het belangrijk om texturen te combineren, zoals beton en hout, metaal en stof, steen en leder. 

bottom of page