top of page
AVISO+_Logo_highres.jpg

Totaalproject

Aviso+ is jong en gedreven accountancy kantoor. Door de groei van het team is er nood aan extra ruimte, zowel werkplaatsen als vergaderzalen en personeelsruimte. Om de nodige ruimte te kunnen creëren, dienen we het hele pand aan te pakken. Dit doen we in verschillende fases, zodat er ten alle tijde voldoende ruimte over blijft om de werkzaamheden niet te storen.

Fase 1: onthaal

De inkomhal is een grote ruimte, die oorspronkelijk weinig functie had. Door het onthaal en een bureau voor de secretaresse onder te brengen in deze ruimte, benutten we de beschikbare ruimte beter en zorgen we voor een fijnere en makkelijkere werking van het onthaal. 

Achteraan in de ruimte is het bureel van de secretaresse, met een rechtstreekse toegang naar de collega's in de open space. Een sfeervolle wand van houten latten zorgt voor privacy in het kantoor, zonder het zicht op de inkom te belemmeren. Het houten lattenwerk vormt ook een warme achtergrond voor het onthaal. Het is de eerste indruk die de klanten opdoen en verwijst naar de persoonlijke en warme aanpak van het Aviso+-team. 

Een aantal eye-catchers fleuren deze ruimte op, zoals het opvallende lichtarmatuur boven het onthaal en het 3D logo tegen de muur.

Fase 2: the attic

De zolder was een lege ruimte, met technieken en opslagruimte. Om meer werkplaatsen te voorzien, gaan we ook de zolder benutten als kantoorruimte. Door veluxen te plaatsen, is dit een volwaardige en lichte ruimte geworden. Rondom tegen de muren, onder het hellend dak, voorzien we de burelen. Zo benutten we de beschikbare hoogte optimaal. Centraal in de ruimte staat de schouw en zijn er verschillende technieken voorzien. Deze zijn ingewerkt in een centrale blok, welke ook de printer, kitchenette en private booth omvat. Hieronder al een eerste sneak peak!

Private booth

Op de zolder hebben we een private booth ingewerkt. In deze stille box kan men telefoneren of videobellen, zonder elkaar te storen of afgeleid te worden. De private booth heeft 2 glazen wanden en voelt zo fijn en ruimtelijk aan. De plantenbak op maat met grote planten is een echte eye-catcher aan de trap en creërt privacy in de private booth. De glazen doorkijk blijft behouden, het licht komt binnen, maar de planten nemen wat inkijk weg. Een super resultaat!

Momenteel zijn de werken aan de derde fase, the basement, gestart. Soon more!

Fase 3: the basement

Concept en uitwerking

Meer burelen en personeel, dus er is ook nood aan een grotere personeelsruimte en meer vergaderzalen. Voor we fase 1 en 2 gestart zijn, hadden we al een voor-studie gemaakt van de mogelijkheden. In de grote kelder hebben we een personeelsruimte gecreërd, die toegankelijk is langs een aparte ingang en die gebruikt kan worden voor seminaries. Daarnaast hebben we 2 silent booths voor korte besprekingen, 2 flexibele vergaderzalen waar men staand of zittend kan vergaderen en een grote vergaderzaal voor 10 personen gecreërd.  

De grootste uitdaging waren de technieken. Alles diende opbouw te gebeuren en er moest rekening gehouden worden met brandveiligheid, akoestiek en verluchting. We hebben hier gekozen voor een industriële look & feel, gecombineerd met festival-vibes. Beton, zwart en wit vormen de hoofdtonen. Warm hout, veel groen en wat gouden accenten geven extra sfeer. En we spreken hier van backstage en stages, van Club, Marquee en Mainstage. 

Alvast een paar eerste sfeerbeelden!

Fase 4: the bar

Fase 5: the crew

Na het verplaatsen van de vergaderzalen, konden we de oude vergaderzaal aanpakken en een nieuwe bestemming geven. Klanten komen vanaf nu met opzet 10 minuutjes vroeger om even te kunnen plaats nemen in deze gezellige bar! 

Alvast een paar eerste sfeerbeelden!

Verstelbare burelen, een fiets-stoel of zitbal aan de bureau, planten aan het plafond, een koffiecorner om krachten op te doen en een extra silent booth voor telefoontjes. Ook aan het welzijn van het personeel wordt gedacht in dit accountancy kantoor. 

Pictures coming soon!

Merkbeleving

Naast het vernieuwende interieurconcept van dit accountancy kantoor, hebben we ook een buitengewone merkbeleving gecreëerd. Het is meer dan een doorsnee boekhoudkantoor. Het betreft hier een eigentijds en technologisch vooruitstrevend kantoor, bemand door een enthousiast en gepassioneerd team met een schat aan expertise.

Er mocht dan ook een opvallende en speelse touch zitten in zowel het interieurontwerp als de visuele merkbeleving. 

Van 'The Attic' tot 'The Crew' en 'The Basement'. Van een bar in baroque stijl met poederroze en rijkelijk blauw tot vergaderzalen in een industriële stijl en met namen van festival-podia. Van neonverlichting tot planten aan het plafond, akoestische elementen en 3D geprinte wegwijzers. De beleving voor klanten en medewerkers overstijgt de traditionele verwachtingen en brengt een gevoel van betrokkenheid, verfrissing en vertrouwen met zich mee. Net zoals de kernwaarden van Aviso+.

Alvast wat sfeerbeelden!