top of page
studio cacao by kristel cuyvers photography-54.jpg
Kom bnnen

bouwheren ondersteunen
& architect ontzorgen

Als architect bepaal je het concept van de ruwbouw, rekening houdend met oriëntatie, bouwvoorschriften, stabiliteit en ruimte-indeling. Soms blijven bouwheren twijfelen over 'details', geraken ze niet uit de ruimteverdeling of kunnen ze moeilijk knopen doorhakken. Als we de woning van binnen uit gaan bekijken en deze twijfels onder de loep nemen, geeft een functioneel inzicht vaak dé oplossing. Dat aha-moment waarop alles in zijn plooi valt. 

Als interieurarchitect bied ik een aanvulling op het werk van de architect. Met aandacht en respect voor het architecturale concept, gaan we dieper in het op leven in huis.  Wat zijn de dagdagelijkse gewoontes van de bewoners? Hoe leven en/of werken ze hier? Wat zijn de ochtendrituelen? Waar leggen ze hun sleutels? Hoe wordt de was gedroogd? Waar wordt het afval gesorteerd? Heel veel vragen, waar jij als architect niet altijd de tijd voor hebt.

 

Door de combinatie van architectuur en interieurarchitectuur creëren we een goed, doordacht plan en een duidelijke visie waar de bouwheer naar toe wilt. Dit vormt de basis voor een duurzame woning die voldoet aan de noden en wensen, én die mee kan groeien met de bewoners. Architectuur en interieurarchitectuur vullen elkaar aan en versterken elkaar, waardoor het uiteindelijke resultaat nog beter tot zijn recht komt. De bouwheren kunnen met vertrouwen en volledige overtuiging starten aan hun bouw- of verbouwtraject.

Een investering die ik elke (ver)bouwer kan aanraden

"Anke luistert en begrijpt onmiddellijk wat je wensen zijn en waar je naar toe wil. Wat ze ontwerpt is niet enkel mooi, maar ook zeer praktisch en onderhoudsvriendelijk maar ook met oog voor het beschikbare budget. Haar visie biedt een enorme meerwaarde als je voor een een (ver)bouwproces staat. Knopen worden doorgehakt en zo worden keuzestress en (dure) foute beslissingen vermeden. Een investering die ik elke (ver)bouwer sterk kan aanraden!"

-  Shana Dupont, FERM Architectuur (Westerlo) -

interieur ontwerp

Wanneer bouwheren hun interieur verhaal willen uitwerken in aanvulling op het architecturale concept, duik ik graag mee in hun wereld. Ik luister aandachtig naar hun verhaal en stel talloze vragen om vanuit hun dagelijkse flow een passend interieurverhaal te creëren. Met behulp van 3D-uitwerkingen kunnen de bouwheren virtueel kennis maken met hun toekomstige woning of zaak en krijgen ze een beter zicht op de ruimtes, materialen en inrichting. Het ontwerp wordt vervolgens uitgewerkt in gedetailleerde 2D-plannen met maatvoering voor de uitvoerders. 

interieur boost

Geen behoefte aan een volledig uitgewerkt interieurontwerp, maar wel op zoek naar optimalisatie van het project vanuit de dagelijkse praktijk? Tijdens de interieur boost duik ik samen met de bouwheren in hun wereld en nemen we de plannen onder de loep. Door hen te laten nadenken over hun dagelijks leven, vrijetijdsbesteding en werk, zorgen we ervoor dat het interieur voor hen werkt, en niet andersom. Kleine aanpassingen en slimme, originele interieurideeën zetten de bouwheer op weg naar een comfortabele thuis, naar een sfeervolle en functionele woning. Van een huis om in te wonen, maken we een woonst om in te leven.

studio cacao by kristel cuyvers photography-11.jpg

Bedenkingen en tips die ons aan het denken zetten.

"Anke luisterde naar onze ideeën en gaf dan bedenkingen en tips. Ze zette ons aan het denken over wat we echt willen, weg van

hoe we dénken dat het eruit moet zien. Ze heeft een vlotte, niet dwingende aanpak waarbij ze de gewone dingen een extra touch geeft. Anke geeft ook uitleg waarom ze iets op een bepaalde manier zou doen en geeft alternatieven. Na ons gesprek hebben

we een paar kleine dingen aangepast en kunnen nu met een gerust hart ons verbouw-avontuur starten!"

-  An en Kris  -

studio cacao by kristel cuyvers photography-25_edited.jpg

Wil jij kennis maken en meer te weten komen over onze visie?
Ik kom me graag voorstellen. 

bottom of page